Velkommen til matsiden - Bedriftsmelding
Kaldrøyking

Kaldrøyking er som ordet sier, røyken er kald. Her må det ikke brukes varme kun gløding i røyflisa. Røykingen går over mange timer (10-12 timr) kommer ann på tykkelse på det som skal røykes. Denne metoden er vanelig å bruke når mann røyker backon og spekeprodukter. Røyken bør helst ligge på 20-30 grader C
Den enkleste måten å gjøre dette på er å kjøpe en kaldrøykgenerator. Denne får du kjøpt i Danmark på denne butikken, send han en mail og si at du gjerne vil bestille en kaldrøkgenerator så sender han et kontonr. og beløpet du skal betale.: Ca: 650,- Danske kr.
 
 Bildene under fra venstre, kaldrøykgenerator, så har vi rødvin/cognac spekepølser som røykes på en kulegrill. Kaldrøygeneratoren plasseres i bunnen av kulegrillen. Steng trekken nesten helt igjen i bunnen av grillen  det samme med topptrekken. Ha bare litt åpent så du får en liten trekk for å holde glødingen igang.